Aanpassing en Verificatie

SKS10

Vergelijkbaar met een 2cc-koppeling die wordt gebruikt met traditionele luchtgeleidingshoortoestellen, is de skullsimulator een koppeling waarop botverankerde hoortoestellen kunnen worden bevestigd. Het zet de krachtoutput van het botverankerde apparaat om in een elektrisch signaal. Met dit nieuwe apparaat kunnen eindgebruikers metingen uitvoeren aan botverankerde hoortoestellen en beoordelen of ze werken zoals verwacht of niet.

Introductie van de SKS10 Skull Simulator

Hoe werken botverankerde systemen?

Botverankerde hoorsystemen brengen geluid over naar het slakkenhuis via directe beengeleiding, waarbij het buiten- en middenoor worden omzeild. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop geluid wordt overgedragen naar het binnenoor bij het uitvoeren van beengeleidingsaudiometrie. Bij botverankerde hoortoestellen is het echter directe beengeleiding; dat wil zeggen, de trillingen hoeven niet door de huid te gaan. Ze worden via de botten van de schedel rechtstreeks naar het slakkenhuis gestuurd. Daarom is de manier waarop geluid naar het binnenoor wordt geleid totaal anders dan bij traditionele luchtgeleidingshoortoestellen. Bij luchtgeleidingshoortoestellen wordt de output van het hoortoestel gemeten in dB SPL (geluidsdrukniveau). Bij botverankerde apparaten moet de uitvoer worden gemeten als uitvoerkrachtniveau, in dB µN (micro Newton).

Hoe werkt de SKS10?

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.