Audiometrie

AMTAS

GSI AMTAS™, of Automated Method for Testing Audity Sensitivity, is een patiëntgestuurde evaluatietool die gepatenteerde testmethoden en nauwkeurigheidsalgoritmen gebruikt om diagnostische of screeningaudiometrie te verkrijgen. Met meer dan 15 jaar onderzoek en ontwikkeling is de validiteit van AMTAS bewezen door uitgebreide studies. AMTAS is gemaakt als hulpmiddel voor clinici om hun drukke schema’s te beheren en een efficiënte kantooromgeving te bevorderen. GSI AMTAS geautomatiseerde audiometrie wordt onafhankelijk door patiënten uitgevoerd. Hierdoor kunnen clinici meer tijd besteden aan de zorg voor de patiënt.

AMTAS Pro™ werkt met een GSI-audiometer, de AudioStar Pro™ of Pello™, die is aangesloten op een computer of touchscreenmonitor. Deze versie biedt diagnostische tests voor lucht- en beengeleiding met maskering en spraak-SRT, WRS met maskering. AMTAS Pro biedt tot negen kwaliteitsindicatoren en twee rapportagemogelijkheden. Bij AMTAS Pro is ook een basismodule voor zuivere tonen beschikbaar.

Deze test wordt in uw eigen tempo uitgevoerd, duurt doorgaans 15 – 20 minuten en vereist minimale supervisie. Dit geeft audiologen de mogelijkheid om meer patiënten te zien en andere taken in de kliniek uit te voeren.

BELANGRIJKSTE SOFTWAREFUNCTIES

  • Zelfgestuurde software in eigen tempo
  • Pure Tone: Air and Bone met maskering
  • Spraak: SRT en WRS met maskering
  • Configureerbaar op basis van testbehoeften
  • Aanvullende versie beschikbaar: AMTAS Flex™
  • Negen gegevenskwaliteitsindicatoren met AMTAS Pro
  • Uitvoeren met AudioStar Pro of Pello
  • Rapportagemogelijkheden: Diagnostiek en Counseling

COMFORTABEL TESTEN

De diagnostische en screeningstests verlopen in hun eigen tempo, zodat patiënten in de software kunnen werken in een tempo dat voor hen comfortabel is. Er wordt feedback gegeven aan de patiënt die hen helpt onderscheid te maken tussen testtonen en andere auditieve gewaarwordingen. Artsen kunnen erop vertrouwen dat patiënten de test in hun eigen tempo kunnen voltooien met beperkt toezicht.

KWALITEITSINDICATOREN

1. VOORSPELLENDE NAUWKEURIGHEID
Algehele beoordeling van de evaluatie of betrouwbaarheid van de patiënt. Goed, redelijk, slecht. Indien slecht, is een klinische interpretatie van de kwaliteitsindicatoren vereist om te bepalen of een herbeoordeling al dan niet nodig is.

2. VOORSPELLING GEMIDDELD ABSOLUUT VERSCHIL
Verschil tussen geautomatiseerde en handmatige drempels.

3. MASKERING WAARSCHUWINGEN
Drempels waar maskering mogelijk te hoog of te laag was.

4. TIJD PER PROEF
De gemiddelde tijd die de patiënt nodig had om op de stimulus te reageren.

5. VALS ALARMPERCENTAGE
Het aantal keren dat de patiënt “ja” antwoordde toen er geen stimulus werd gepresenteerd, gedeeld door het totale aantal keren dat er geen stimulus werd gepresenteerd.

6. GEMIDDELD TEST-HETEST VERSCHIL
Gemiddeld verschil tussen 1 kHz-test en hertest in zowel het rechter- als het linkeroor.

7. KWALITEITSCONTROLE FAIL-PERCENTAGE
Aantal keren dat de patiënt niet reageerde op een stimulus boven de drempel, gedeeld door het aantal gemeten drempels. Zorgt voor betrouwbare tests en kan helpen bij het identificeren van functioneel gehoorverlies.

8. AIR/BONE GAPS > 35 DB
Het aantal air/bone gaps dat groter is dan 35 dB.

9. AIR/BONE GAPS < -10 DB
Het aantal air/bone gaps dat kleiner is dan -10 dB.

TWEE VERSIES BESCHIKBAAR

Met twee versies van AMTAS kunnen audiologen de optie kiezen die het beste bij hun klinische behoeften past. Samen met AMTAS Pro, dat een volledige reeks lucht-, spraak- en beengeleidingstesten biedt, biedt GSI AMTAS Flex, een draagbare versie van AMTAS die luchtgeleidingsdrempeltesten biedt, evenals een basismodule voor gehoorscreening.

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.