Evenwicht

Aqua Stim

De Aqua Stim calorische irrigator wordt gebruikt voor het stimuleren van de horizontale halfcirkelvormige gehoorgang in het binnenoor. Dit wordt gedaan door warm of koud water in de uitwendige gehoorgang te brengen. Deze standaard klinische test wordt gebruikt om te bepalen of het binnenoor goed werkt bij patiënten met duizeligheid of evenwichtsstoornissen.

Grondige beoordeling van vestibulaire functie

Aqua Stim geeft warm of koud water af in het linker- of rechteroor van de patiënt. De temperatuur wordt automatisch geregeld door de Interacoustics videonystagmografie (VNG) software indien deze samen met Aqua Stim wordt gebruikt. Normaal gesproken voert u bithermale irrigaties uit. Dit bestaat uit één warmwaterbevloeiing en één koudwaterbevloeiing op het linkeroor en op het rechteroor. Vestibulaire stimulatie op deze manier stelt u in staat om het perifere vestibulaire systeem van uw patiënt te beoordelen.

Een eenvoudige aanvulling op uw vestibulaire testbatterij

Aqua Stim kan via een USB-interface worden gebruikt in combinatie met de videonystagmografiesoftware (VNG) van Interacoustics. Aqua Stim wordt geleverd met een onafhankelijke watertank, wat betekent dat u uw calorietests kunt uitvoeren zonder dat er een afvoer en kraan aanwezig zijn.

De resultaten van de calorische test analyseren

Normaal gesproken zal irrigatie met warm water leiden tot nystagmus die in de richting van het testoor slaat. Daarentegen zal irrigatie met koud water nystagmus veroorzaken die van het testoor af slaat. Richtingoverwicht of eenzijdige zwakte komt tot uiting in asymmetrische calorische respons. Asymmetrische calorische respons wordt weerspiegeld door een ongelijke hoeveelheid links-slaande nystagmus in vergelijking met rechts-slaande nystagmus. Zwakke calorische responsen van beide oren duiden op een bilaterale zwakte.

De calorische nystagmus van je patiënt kwantificeren

Door warm of koud water in de gehoorgang van je patiënt te brengen, veroorzaken de temperatuursveranderingen een convectiestroom in het gestimuleerde oor. Afhankelijk van de temperatuur van het water wordt de cupula geprikkeld of geremd. Dit zet de vestibulair-oculaire reflex (VOR) in gang, die calorische nystagmus veroorzaakt. Als je Aqua Stim integreert met de VNG-software (videonystagmografie) van Interacoustics, wordt deze nystagmus gekwantificeerd tijdens de calorische test.

Waarom calorietests uitvoeren?

Calorisch testen, of calorische stimulatie, met lucht of water, is een goede manier om de vestibulaire eindorganen te stimuleren. Het doet dit ook onafhankelijk, wat betekent dat je kunt vaststellen hoe de eindorganen zich verhouden en of de zwakte unilateraal of bilateraal is.

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.