Evenwicht

Orion Draaistoel

Een oplossing voor elke kliniek

Roterende stoel testen is een objectieve beoordeling van vestibulaire functie. Het VisualEyes™ platform integreert met de Orion stoelen voor geavanceerde vestibulaire evaluaties.

Kies tussen Orion Auto-Traverse, Orion Comprehensive en Orion Reclining.

De voordelen van roterende stoeltesten

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met een vorm van duizeligheid of onbalans. Omdat er een grote verscheidenheid aan symptomen is en ook de duur van de symptomen, is het uiterst belangrijk voor de evenwichtskliniek om de juiste beoordelingsinstrumenten te hebben om aan de behoeften van volwassen en pediatrische patiënten met duizeligheid te voldoen.


Het testen met een draaistoel heeft het voordeel dat we het vestibulaire systeem kunnen evalueren over een breed frequentiebereik. Dit geeft clinici een uitgebreider inzicht in het vestibulaire systeem doordat het fysiologische stimuli omvat waarbij normale hoofdbewegingen voorkomen.

De gouden standaard

Roterende stoeltesten zijn de gouden standaard voor de bevestiging van vermoede bilaterale vestibulaire hypofunctie, maar kunnen ook helpen bij de diagnose van unilateraal perifeer vestibulair verlies vanwege de hoge gevoeligheid bij 0,01 Hz. Met drie verschillende stoelopties heeft Interacoustics de juiste stoel voor uw patiëntenpopulatie en behoeften.

Vestibulaire testen bij kinderen

De beoordeling van het vestibulaire systeem bij kinderen kan een uitdaging zijn, maar het testen met een roterende stoel is een beproefde en goed getolereerde procedure voor deze populatie. Interacoustics heeft veel zorg besteed aan het aanbrengen van pediatrische aanpassingen aan onze roterende stoelen, zodat clinici met vertrouwen zuigelingen en kinderen effectief kunnen beoordelen.

Orion Auto-Traverse

Roterende stoel met centripetale versnelling buiten de as

De Auto-Traverse-stoel is een geavanceerde gesloten roterende stoel, ontworpen om nauwkeurig gecontroleerde stimuli en superieure gegevensanalyse van de VOR te leveren. De innovatieve Auto-Traverse-stoel biedt een maximale versnelling tot 200 graden/sec2 en is geschikt voor een patiëntgewicht tot 180 kg.

Een uitgebreide testbatterij

De Auto-Traverse testbatterij biedt de clinicus geavanceerde protocollen die kunnen worden aangepast aan de behoeften van een gevarieerde patiëntenpopulatie, van baby’s tot volwassenen:

 • Sinusvormige harmonische versnelling (SHA) van 0,01 – 1,28 Hz
 • Stappensnelheidstesten tot 350 graden/sec.
 • VOR-onderdrukkingstest van 0,01 – 1,28 Hz met ingebouwd laserfixatiedoel
 • Visuele VOR-test, met ingebouwde optokinetische trommel om de VOR te versterken
 • Statische en dynamische subjectieve visuele verticale (SVV) tests

Pediatrisch uitbreidingspakket

Het pediatrische uitbreidingspakket zorgt voor nog meer veelzijdigheid met de Auto-Traverse stoel. Het pakket bevat een autostoeladapter voor het testen van baby’s, samen met een observatiecamera in de cabine om de clinicus de mogelijkheid te geven de oogbewegingen van de baby te zien in situaties waarin de bril niet op de ogen van het kind kan worden geplaatst.
Daarnaast bevat het pediatrische pakket een kleine gezichtsbril met een monoculaire USB-camera die ideaal is voor het volgen van oogbewegingen bij jonge kinderen die niet in de traditionele binoculaire bril passen.

Optokinetiek met volledig gezichtsveld

In combinatie met VisualEyes™ 525 VNG biedt de Auto-Traverse Chair een echte full-field oculomotorische ervaring. Voer full-field optokinetica uit met de ingebouwde optokinetische trommel. U kunt horizontale en verticale saccades uitvoeren, evenals soepele achtervolgings- en bliktests met de XY-laserprojector in de cabine.

Dynamische beoordeling

De centripetale versnelling buiten de as van de Auto-Traverse-stoel maakt een geavanceerde dynamische beoordeling van de excentrische otolietfunctie mogelijk met de dynamische subjectieve visuele verticale (SVV) test van waargenomen kanteling:

 • 300 graden/snelheid, op of buiten de as
 • Computergestuurde stappenmotor biedt tot ±7 cm laterale beweging vanaf de middenas
 • XY-as laser geprojecteerde lijn
 • Met de afstandsbediening kan de patiënt de laserlijn in stappen van 0,1 ̊ aanpassen aan de waargenomen verticale lijn
 • Aanpasbaar protocol – stel de gewenste lijnafstand en het aantal proeven in
 • Volledig verduisterde omgeving voor de meest nauwkeurige SVV otolith beoordeling.

Orion Ligstoel
Draaistoel testen combineren met VNG

De Reclining stoel is een unieke en ruimtebesparende oplossing die is ontworpen met de behandelaar in gedachten. Zonder cabinebehuizing kan de stoel in verschillende standen worden gezet, zodat de clinicus de volledige VNG-testbatterij kan uitvoeren vanuit de draaistoel en de patiënt niet naar een andere onderzoeksruimte of aparte kamer hoeft te verhuizen.

De behuizing zit in de bril
Er zijn meerdere brilopties beschikbaar voor deze stoel, zodat u op efficiënte wijze een lichtdichte afsluiting en comfortabele pasvorm voor uw patiënten kunt realiseren. Alle brilopties maken gebruik van USB high-speed infraroodcamera’s met meerdere pupilvolgopties voor de meest nauwkeurige gegevensanalyse.

Grenzeloze mogelijkheden voor aanpassing
De Reclining stoel maakt gebruik van dezelfde VisualEyes™ 525 softwaretoepassing als de andere roterende stoelen, met grenzeloze mogelijkheden voor aanpassing. De stoel kan een maximale snelheid van 200 graden/sec en een versnelling tot 200 graden/sec2 bereiken en is geschikt voor patiënten tot 150 kg/350 lbs.

Nauwkeurige calorische beoordeling en testen op de rug

U kunt de stoel tot precies 30 graden achterover laten leunen met behulp van de ingebouwde hoekmeter voor nauwkeurige calorische beoordeling en de stoel in rugligging brengen voor positietests, Dix-Hallpike tests en kanaalverplaatsingsmanoeuvres. De eenvoudig te verwijderen hoofdsteun maakt het een ideale oplossing voor Dix-Hallpike evaluatie.

Testbatterij

 • Sinusoïdale harmonische versnelling (SHA) van 0,01 Hz tot 0,64 Hz
 • Step Velocity Test tot 200 graden/sec – VOR-onderdrukkingstest van 0,01 Hz tot 0,64 Hz
 • Visuele VOR met behulp van de meegeleverde monitor met groot scherm
 • Alle oculomotorische tests: blik, vloeiende achtervolging, saccades, saccadometrie en optokinetiek
 • Positie- en Dix-Hallpike-tests – Calorische evaluatie

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.