Evenwicht

TRV Stoel

De TRV-stoel is een uniek hulpmiddel voor de diagnose en behandeling van goedaardige paroxismale vertigo (BPPV). Met de TRV-stoel kunnen onderzoekers hun patiënten 360 graden draaien langs het vlak van elk halfcirkelvormig kanaal. Het is ook mogelijk om de patiënt in elke positie vast te zetten voor een gedetailleerde blik op elk halfcirkelvormig kanaal.

Waarom is de TRV-stoel een belangrijk hulpmiddel bij BPPV-patiënten?

BPPV is de meest voorkomende oorzaak van otogene vertigo. Positietesten kunnen echter moeilijk of onmogelijk zijn bij bepaalde patiëntengroepen. Hieronder vallen patiënten die zwaar, gehandicapt of bejaard zijn of die nekproblemen hebben. Daarom kan een groot deel van de BPPV-patiënten niet worden behandeld met conventionele methoden.

Verhoog de slagingskans van uw BPPV-behandeling

De revalidatie van patiënten met benigne paroxismale vertigo (BPPV) bestaat meestal uit manoeuvres zoals de Epley- en Semont-manoeuvres. Door kinetische energie aan deze manoeuvres toe te voegen, kan de TRV-stoel de duizelige patiënt genezen.

Kinetische energie kan nystagmus overwinnen

Het vermogen van de TRV-stoel om kinetische energie over te brengen is een krachtig hulpmiddel bij de kanaalverplaatsingsprocedure. Kinetische energie versnelt de beweging van vrij zwevende calciumcarbonaatkristallen, ook wel otoconia genoemd. Duizeligheid of duizeligheid zijn vaak de symptomen van verkeerd geplaatste otoconia in het binnenoor. Kinetische energie is daarom vaak de enige haalbare behandeling voor patiënten met canalithiasis, die positiegerelateerde nystagmus ervaren als gevolg van verkeerd gelokaliseerde otoconia.

Hoe brengt de TRV-stoel kinetische energie over?

De kinetische energie wordt toegevoegd door de hoofdarm van de TRV-stoel tegen een hydraulische stop aan te duwen. Dit zorgt voor een milde vertraging die zelfs de kleinste otoconia verplaatst, waardoor een succesvolle behandeling gegarandeerd is.

Onovertroffen diagnose van benigne paroxismale vertigo (BPPV)

Door de rotatie van 360 graden kan elk halfcirkelvormig kanaal afzonderlijk en in zijn uiterste positie worden gestimuleerd. Dit biedt optimale diagnostische waarde en maakt betrouwbare en herhaalbare manoeuvres mogelijk. Het gebruik van een stoel voor positiemanoeuvres in plaats van traditionele methoden aan het bed maakt het ook mogelijk om langdurig te testen zonder ongemak voor de patiënt.

Veilige en comfortabele BPPV-tests voor alle patiënten

Omdat de patiënt veilig en comfortabel in positie wordt vergrendeld, is behandeling met de TRV-stoel mogelijk voor alle patiëntengroepen. Voorheen waren patiënten met nekaandoeningen en oudere, zware of lichamelijk gehandicapte patiënten ongeschikt voor positioneringsmanoeuvres. Hierdoor had een grote groep patiënten geen mogelijkheid om hun duizeligheid of duizeligheid te behandelen.

Geïntegreerde bril voor een gedetailleerde blik op nystagmus

Het geïntegreerde VisualEyes™ Video Frenzel systeem stelt de clinicus in staat om fixatievrije nystagmus zeer gedetailleerd te observeren. De oogbewegingen worden weergegeven op een groot scherm voor een goede visualisatie van positiegerelateerde nystagmus.

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.