Evenwicht

Eyeseecam V-HIT

De video-hoofdimpulstest (vHIT), ook bekend als de head thrust test, is een krachtig klinisch hulpmiddel om de vestibulaire functie te beoordelen. EyeSeeCam vHIT biedt snelle en objectieve metingen van de vestibulair-oculaire reflex (VOR). Het beoordeelt op efficiënte wijze de duizelige patiënt en bepaalt of de duizeligheid gerelateerd is aan een vestibulaire stoornis.

  • Test alle zes de halfcirkelvormige kanalen
  • Gegevensexport voor klinisch onderzoek
  • 3D-hoofdmodel voor objectieve feedback over de kwaliteit van de hoofdimpulsen
  • Real-time oogbewegingen en hoofdbewegingen worden weergegeven

Objectieve hoofdimpulsen uitvoeren

EyeSeeCam vHIT heeft een eenvoudige gids die u laat weten wanneer uw hoofdimpulsen met de juiste snelheid worden uitgevoerd, namelijk 150-300 graden per seconde. Er wordt feedback gegeven om aan te geven of uw hoofdimpulsen zich binnen dit bereik bevinden, gevisualiseerd door een gearceerd gebied. Hoofdimpulsen binnen het gearceerde gebied geven een ‘ding’-geluid en een groen vinkje. Hoofdimpulsen buiten het gearceerde gebied geven een ‘dong’-geluid en een rood kruisje.

Voordelen van de videokopimpulstest (vHIT)

Verborgen saccades zijn niet zichtbaar zonder hardware en software voor de video-hoofdimpulstest (vHIT). De traditionele bedside of klinische hoofdimpulstest (cHIT) is dus alleen in staat om openlijke saccades te identificeren. Verborgen saccades zijn abnormale oogbewegingen die optreden tijdens de (video) hoofdimpulstest. EyeSeeCam vHIT is in staat om deze oogbewegingen vast te leggen en te meten, waardoor het risico op valse negatieven wordt geëlimineerd.

Een grondige beoordeling van de functie van de halfcirkelvormige kanalen

EyeSeeCam vHIT kan worden gebruikt om de vestibulair-oculaire reflex (VOR) voor alle zes de halfcirkelvormige kanalen te meten en weer te geven. Verticale kanalen worden getest door het hoofd van de patiënt in een vlak van 45 graden te duwen terwijl de patiënt blijft focussen op het doel voor hem. De software bevat polaire diagrammen om je de weg te wijzen en feedback te geven om er zeker van te zijn dat je in de juiste vlakken duwt.

3D-hoofdmodel voor nauwkeurig testen

Met het 3D-hoofdmodel kun je met vertrouwen hoofdimpulsen uitvoeren. Het 3D-hoofdmodel heeft anatomisch correcte halfcirkelvormige kanalen en biedt visuele en betrouwbare feedback. Het 3D-hoofdmodel is zeer nauwkeurig, omdat het geïntegreerd is met de inertiemeeteenheid (IMU) in de camera. Dit betekent dat wanneer de patiënt zijn hoofd draait, het 3D-hoofdmodel ook draait. Na een hoofdimpuls wordt het geactiveerde halfcirkelvormige kanaal rood en het geremde halfcirkelvormige kanaal blauw. Je kunt het hoofdmodel van voren, van achteren, van boven of van beide kanten bekijken.

Hoofdimpulstestbril
De goggle is speciaal ontworpen voor de hoofdpulstest. Het lichtgewicht en antislip ontwerp helpt fouten door het afglijden van de bril te minimaliseren. De goede pasvorm van de bril maakt het mogelijk om zowel kinderen als volwassen patiënten te testen.

Superieure oog- en hoofdvolging

De bril heeft een ingebouwde inertiemeeteenheid (IMU), die een nauwkeurige beoordeling van hoofdbewegingen in alle vlakken mogelijk maakt. De bril heeft een verwisselbare kogelvormige camera voor het testen van beide ogen. De camera neemt op met 220 Hz voor superieure eyetracking en nauwkeurige opnames van saccades. Daarnaast heeft de bril camerastabilisatoren voor stabielere beelden. De stabilisatoren verminderen oscillaties bij verticale hoofdbewegingen.

Gebruiksvriendelijk ontwerp

Er is geen extra hardware nodig, omdat de bril via USB op de computer wordt aangesloten. Bovendien heeft de goggle een reinigbare siliconen slang. Het gemakkelijk schoon te maken oppervlak kan eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek of een doekje.

Geen tekort aan klinische gegevens

Nadat je de videokopimpulstest (vHIT) hebt uitgevoerd, wordt de momentane versterking op verschillende tijdsintervallen uitgezet, samen met snelheidsregressie versterkingsgemiddelden. Je kunt alle inhaalsacadegegevens weergeven en bewerken in numerieke tabellen met waarden die gemakkelijk kunnen worden geëxporteerd.

VOR-versterkingsmetingen volgens de gouden standaard

EyeSeeCam vHIT plot onmiddellijke versterkingswaarden op 40, 60 en 80 milliseconden. Dit voorkomt dat mogelijke heimelijke en openlijke saccades uw testresultaten beïnvloeden. De software plot ook snelheidsregressie en mediaan 0-100 milliseconde gains. Dit is vooral handig bij artefacten, omdat deze versterkingen een gemiddelde meting geven.

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.