Tympanometrie

Titan

.Pas uw Titan aan voor screening, diagnostiek en geavanceerde klinische tests. Stem de modules af op uw huidige behoeften en upgrade wanneer uw uitdagingen veranderen.

De Titan levert Impedantie, ABRIS, OAE en de revolutionaire Wideband Tympanometry.

Laat uw apparatuur en behoeften op elkaar inwerken

De Titan van Interacoustics is een modulair platform waarmee u de gereedschappen die u nodig hebt kunt combineren met handheld vrijheid en volledige flexibiliteit – van één vertrouwde leverancier.

 • Screening
 • Diagnostisch
 • Geavanceerde klinische

Gebouwd voor de toekomst

Elke Titan software module is ontwikkeld op basis van bewezen technologieën en feedback van gebruikers en audiologie-experts.

Functies worden ontwikkeld in sync met uw veranderende behoeften en bevatten de nieuwste technologieën waardoor de Titan een toekomstveilige investering is.

Een voorproefje van de voordelen

 • Kleurendisplay met hoge resolutie
 • Patiëntgericht testen via meerdere probe- en transducerconfiguratie
 • Handheld- en pc-modus voor volledige flexibiliteit
 • Eenvoudig te gebruiken met zelfs een minimum aan technisch inzicht
 • Superieure bruikbaarheid door opslag van kalibratiewaarden in probe- en ID-transducers
Tympanometrie

Uw multitaskende zakenpartner
Titan is verkrijgbaar in een screening, diagnostische of klinische versie. Het beschikt over standaard tympanometrie, ipsilaterale en contralaterale akoestische reflexen, reflexverval en reflexlatentie, evenals drie buisfunctietests van Eustachius.

De snelste, meest reproduceerbare tympanometrie die er is.
Titan levert tympanometrie door middel van geavanceerde technologieën. Deze omvatten: “Endless airflow” drukregeltechnologie, hoge resolutie opnames en een intelligent pompsysteem met een adaptieve snelheidsregeling rond de trommelvliespiek.

 

Titan wordt geleverd met:

Drie buisfunctietests van Eustachius
Intact, geperforeerd en patuleus

Ipsi en contra akoestische reflexen
Snelle screenings met een enkele intensiteit of snelle drempelzoekopdrachten

Reflexverval
Zowel ipsilaterale als contralaterale stimulatie

Reflex latentie
Gedetailleerd onderzoek bij het begin van de reflex

Optionele hoogfrequente sondetonen (678, 800 en 1000Hz)

Schouderunit en Probe-indicator-LED Voor gebruiksgemak en visuele feedback van de status

Breedband tympanometrie

Wideband Tympanometry – WBT – vergroot ons begrip van het middenoor. WBT voegt een nieuwe dimensie toe in differentiële diagnostiek.

Eén meting: meerdere tympanogrammen
Onderscheid pathologieën met behulp van een krachtig 3D-beeld van tympanometrische gegevens over een volledig bereik van frequentie en druk.
De kracht van een klikalternatief om te meten bij piekdruk.

De kracht van een klik
De Click-stimulus ontsluit de kracht van multifrequentietympanometrie in dezelfde tijd als het testen van een enkele frequentie.

Het 3D-resultaat onthult informatie over de prestaties van het middenoor op elke frequentie over een volledig bereik van drukverandering.

 

Combineer met OAE en geautomatiseerde ABR

WBT biedt ontbrekende gegevens over geleidingsproblemen in het middenoor die een diagnose op basis van OAE of ABR alleen zullen verbeteren.

3D-grafieken
Absorptie wordt onthuld in een multidimensionale grafiek die de clinicus in staat stelt om onmiddellijk inzicht te krijgen in de prestaties van het middenoor over frequentie en druk. Diagnostische interpretatie wordt eenvoudig gemaakt met een duidelijke kaart van de middenoorfunctie.

Geen extra vaardigheden vereist
WBT is eenvoudig en toch uitgebreid. Differentiële diagnostiek wordt veel intuïtiever gemaakt met behulp van over elkaar heen liggende normatieve gegevens. Vergelijk met geïllustreerde voorbeelden van ongrijpbare pathologie.

Geautomatiseerde ABR


De geautomatiseerde ABR-module maakt gebruik van de CE-Chirp-stimulus® en gewogen gemiddelden om de testtijden met maximaal 50% te verkorten in vergelijking met traditionele klikstimuli.

Met een eenvoudig te begrijpen scherm, HiTrack-compatibiliteit en door de gebruiker aanpasbare protocollen, combineert de Titan snelle, hoogwaardige tests met ongeëvenaarde bruikbaarheid.

Druk gewoon op “START”

Na de voorbereiding van de patiënt drukt u gewoon op start en wacht u op een pass / verwijsresultaat. Er is minimale testtijd nodig en het standaard CE-Chirp® (35 dB nHL) protocol biedt een betrouwbare geautomatiseerde ABR-test met een sensitiviteit van 99,9% en een specificiteit van meer dan 96%.

Kies uit vier transducers die automatisch worden gedetecteerd wanneer ze op de voorversterker zijn aangesloten.

CE-Chirp® Stimulus familie

Prikkels die de cochleaire reistijd compenseren. Het resultaat is een responsamplitude die tot twee keer zo groot is in vergelijking met een standaardklik.

DPOAE en TEOAE

OAE-modules met gespecialiseerde voordelen: diagnostische OAE-beoordeling en gehoorscreening bij pasgeborenen.

Met jou door elke uitdaging heen
De screeningsvarianten bieden snelheid, precisie en gebruiksvriendelijkheid. De Titan zorgt voor exacte intensiteitsstimulatie gedurende de hele test en bewaakt het voortdurende geluid, wat resulteert in de meest nauwkeurige resultaten die haalbaar zijn. Gecombineerd met Bayesiaans gewogen gemiddelde dat overtollige patiëntruis tegengaat, is de software uiterst efficiënt, vooral voor babyscreening.

De klinische versies bieden onovertroffen flexibiliteit en een uitgebreid frequentiebereik voor een volledige diagnostische evaluatie. Aanpasbare protocollen bieden een onbeperkt aantal tests met behulp van een groot aantal parameters, waaronder stimuli, intensiteit, stopcriteria en nog veel meer.

Beide modules zijn in staat OAE-metingen onder druk uit te voeren, wat vooral handig is bij het testen van baby’s en jongere kinderen met middenooraandoeningen. De techniek vermindert de effecten van negatieve middenoordruk en mogelijk kunnen meer kinderen eerder worden gediagnosticeerd.

Sreening Hoogtepunten:

 • DP-bereik 0,5-6 kHz
 • TE-bereik 1-4,5 kHz (60-84 dB SPL)
 • Aanpasbare PASS/REFER-criteria
 • Bayesiaans gewogen gemiddelde
 • Compatibiliteit met Noah en Hitrack
 • 226 Hz tympanometrie
 • OAE onder druk (optioneel)

Klinische hoogtepunten:

 • DP-bereik 0,5-10 kHz
 • TE-bereik 0,5-5,5 kHz (30-90 dB SPL)
 • Volledig aanpasbare protocollen
 • Handmatig gecontroleerde testtijd
 • Onbeperkte testpunten
 • Bayesiaans gewogen gemiddelde
 • Compatibiliteit met Noah en Hitrack
 • DP Input/Output-test
 • 226 Hz tympanometrie
 • Bedien vanaf Titan of pc
 • OAE Onder druk 

Welkom bij EmiD, Electro Medical Instruments BV Doesburg, Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur.

Sinds jaar en dag gewaardeerd leverancier van hoogwaardige audiologische apparatuur. EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.

EmiD is voor KNO-artsen, audiologen en audiometristen een efficiënte en effectieve schakel tussen wereldwijd opererende fabrikanten en de Nederlandse markt. EmiD’s motto is niet voor niets: klank tot achter de komma.